Interview met een manager: Sandra

11-06-2021

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Sandra, vestigingsmanager voor Balans in Arnhem en ik heb altijd al in de uitzend- of payroll-branche gewerkt.

Ik heb HRM gestudeerd in Utrecht en daarna ben ik eerst 7 maanden op reis gegaan. Toen ik op reis was door Australië en Nieuw-Zeeland werd ik benaderd door een huisgenootje voor een functie terug in Nederland. Er werd me gevraagd of ik een uitzendbureau wilde opstarten bij FC Utrecht, niet uitsluitend voor FC Utrecht maar ook voor de klanten in de Business club. Daar hebben we ook de voetbaldames aan het werk gezet door ze bij verschillende campagnes te betrekken.

Ik had eigenlijk niet eens iets met voetbal, maar zo heb ik wel mijn start gemaakt in de uitzendbranche. Mijn volgende stap was in de payroll-wereld. In mijn rol als Sales Manager genereerde ik nieuwe business voor het bedrijf. Daarna heb ik nog even in de veterinaire uitzendbranche gewerkt en bij een grote payroll organisatie.

Ik heb destijds bewust voor Balans gekozen, terug naar kortere lijnen, ik voelde daarom echt een klik bij Balans. Ook al had ik eigenlijk geen ervaring met lab profielen, ik kreeg een goed gevoel bij Balans, ik zou ook niet terug willen naar een breed en generiek uitzendbureau.

Hoe zou je jezelf beschrijven in 1 woord?

Pfoe, als ik er dan één moet kiezen dan ga ik toch voor ‘sociaal.’

Ik vind het belangrijk dat je goed met elkaar omgaat en dat je voor elkaar niet alleen open- maar ook klaarstaat voor een ander. Ik geloof er ook in dat je terugkrijgt van wat je geeft. Dat geldt voor mij zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Als je goed met elkaar omgaat, eerlijk en helder communiceert dan kom je samen verder.

Welke kennis of vaardigheden heb je als manager écht nodig?

Dat zijn er een paar. Doelgericht,  empathie, geduld, verantwoordelijkheid en daadkracht. Het gaat uiteindelijk om het grote geheel. De kennis van de branche an sich was er al wel, maar je moet altijd blijven onwikkelen. Je bent als manager de vraagbaak voor dat soort zaken. Als manager moet je vooral de sparringpartner vormen en meedenken in het stellen van prioriteiten. Je speelt als manager een actieve rol bij het helpen ontwikkelen van de mensen.

Ben je tijdens COVID tegen extra uitdagingen aangelopen?

Niet zozeer het contact met mijn team, dat is altijd goed gebleven. Als ik een uitdaging zou moeten duiden dan zou dat toch wel het contact met de klanten zijn. Je kunt niet bij ze op bezoek gaan en dat maakt het soms lastiger. Zeker in het begin was het ook voor klanten onduidelijk wat er allemaal ging gebeuren.

Waar word je gelukkig van?

Ik word gelukkig van het vieren van successen met het team. Het is dan heel persoonlijk, je doet het werk toch met elkaar. De sfeer om het vieren heen en het enthousiasme waar je samen mee werkt, daar krijg ik energie van. Dat gevoel komt ook naar boven als we bijvoorbeeld een tender winnen, mooie plaatsingen en goed samenwerken. Echt dat teamgevoel, dat voelt als een overwinning.

Dat samenzijn, met het team of met klanten, en zeker ook de gesprekken die daaruit volgen, zijn de allerleukste onderdelen van mijn functie.

Lijkt het je leuk om Sandra als manager te hebben? Kijk dan naar de vacature!

Terug naar het overzicht